O društvu

Društvo je bilo ustanovljeno leta 2002 iz Gorenjske sekcije pri Duštvu Ajda Vrzdenec. Deluje po splošnih društvenih pravilih. Njegova predsednica je vse od ustanovitve Mihaela Zalokar.

V društvu je včlanjenih okoli 150 vrtičkarjev in kmetov, ki želijo pridelovati hrano po biodinamični metodi. Trenutno ima ena kmetija na Gorenjskem blagovno znamko Demeter, ena pa je v preusmeritvi.  Ti dve kmetiji upoštevata vse predpisane smernice in sta vključeni v ekološko in Demeter kontrolo.

Vsako leto organiziramo Začetni tečaj v januarju v Radovljici in Vrtnarjenje po biodinamiki v marcu na BC Naklo, kjer se novi člani spoznajo z osnovami biodinamike. Svoje znanje dopolnjujemo na mesečnih srečanji. O posameznih aktivnostih in ostalih novicah društvo svoje člane obvešča preko elektronske pošte. Naše dogodke objavljamo tudi v novicah Skupaj za zdravje človeka in narave, reviji Svitanje, Biobrazda, Zarja, Deželne novice….

Enkrat letno organiziramo strokovni izlet:

  1. V letu 2018 smo obiskali Prekmurje demeter kmetija Kasaš, Hrvaško-Medžimurje Donji Kraljevac-rojstno hišo Rudolfa Steinerje
  2. V letu 2017 je bil  cilj izleta SLOVENSKA ISTRA z obiskom solin, ekološke zelenjadarske kmetija Romane Rejec in obisk turistične kmetije Histrie Botanice, kjer izdelujejo hidrolate.
  3. V letu 2016 smo obiskali PRIMORSKO z Novo Gorico in okolico, razstavo vrtnic, Škrabčevo knjižnico, grobnico Burbonov, privatni vrt azalej in rododendronov v Italiji in eko vrtnarijo Majdin gaj.
  4. Leta 2015 smo obiskali obiskali KOROŠKO (društvo Ajda Koroška, medičarja, ekološko kmetijo).

Če vas zanima kaj več pokličite na telefon 041-948-336.