O društvu

Društvo je bilo ustanovljeno leta 2002 iz Gorenjske sekcije pri Društvu Ajda Vrzdenec. Deluje po splošnih društvenih pravilih. Njegova predsednica je vse od ustanovitve Mihaela Zalokar.

V društvu je včlanjenih okoli 150 vrtičkarjev in kmetov, ki želijo pridelovati hrano po biodinamični metodi.   Vse aktivnost društva Ajda Gorenjska potekajo na biodinamični kmetiji Brinšek v Vrbnjah. Kmetija uporablja biodinamčne preparate in upoštevata vse predpisane smernice ter je vključena v ekološko in Demeter kontrolo. Več o tem si lahko preberete na spletni strani Združenje Demeter Slovenija Združenje Demeter Slovenija

V letu 2021  organiziramo Začetni tečaj preko spleta. pričnemo 12.2.2021 ob 18. uri. cena celotnega tečaja je 40 eur. Kotizacijo za tečaj je potrebno plačati do 11.2.2021 na trr društva. Kontaktirajte nas in vam bomo poslali vse potrebne informacije.

Vsako leto organiziramo Začetni tečaj v pomladanskem času ali Vrtnarjenje po biodinamiki v marcu na BC Naklo, kjer se novi člani spoznajo z osnovami biodinamike. Svoje znanje dopolnjujemo na mesečnih srečanji. O posameznih aktivnostih in ostalih novicah društvo svoje člane obvešča preko elektronske pošte. Naše dogodke objavljamo tudi v novicah Skupaj za zdravje človeka in narave, reviji Svitanje, Biobrazda, Zarja, Deželne novice, na potralu Moja občina….

Enkrat letno organiziramo strokovni izlet:

  1. V letu 2019 smo v Mariboru obiskali urbani eko vrt  in Permakulturni inštitut in v Jareninskem dolu Demeter kmetijo Zlate misli
  2. V letu 2018 smo obiskali Prekmurje demeter kmetija Kasaš, Hrvaško-Medžimurje Donji Kraljevac-rojstno hišo Rudolfa Steinerje
  3. V letu 2017 je bil  cilj izleta SLOVENSKA ISTRA z obiskom solin, ekološke zelenjadarske kmetija Romane Rejec in obisk turistične kmetije Histrie Botanice, kjer izdelujejo hidrolate.
  4. V letu 2016 smo obiskali PRIMORSKO z Novo Gorico in okolico, razstavo vrtnic, Škrabčevo knjižnico, grobnico Burbonov, privatni vrt azalej in rododendronov v Italiji in eko vrtnarijo Majdin gaj.
  5. Leta 2015 smo obiskali obiskali KOROŠKO (društvo Ajda Koroška, medičarja, ekološko kmetijo).

Če vas zanima kaj več pokličite na telefon 041-948-336.