O društvu

Društvo je bilo ustanovljeno leta 2002. Deluje po splošnih društvenih pravilih. Njegova predsednica je vse od ustanovitve Mihaela Zalokar.

V društvu je včlanjenih okoli 150 vrtičkarjev in kmetov , ki želijo pridelovati hrano po biodinamični metodi. Trenutno ima ena kmetija na Gorenjskem blagovno znamko Demeter, kar pomeni da upošteva vse predpisane smernice in je vključena v ekološko in Demeter kontrolo in eno kmetijo je v preusmeritvi.

Vsako leto organiziramo Začetni tečaj, kjer se novi člani spoznajo z osnovami biodinamike. Svoje znanje dopolnjujemo na mesečnih srečanji. O posameznih aktivnostih in ostalih novicah društvo svoje člane obvešča preko elektronske pošte. Naše dogodke objavljamo tudi v novicah Skupaj za zdravje človeka in narave, reviji Svitanje, Biobrazda….

Enkrat letno organiziramo strokovni izlet, tako smo leta 2015 obiskali Koroško (društvo Ajda Koroška, medičarja, ekološko kmetijo), leta 2016 Novo Gorico in okolico, razstavo vrtnic, Škrabčevo knjižnico, grobnico Burbonov, privatni vrt azalej in rododondronov v Italiji in eko vrtnarijo Majdin gaj. Kam bomo šli letos naj ostane zaenkrat še skrivnost…