O društvu

Društvo je bilo ustanovljeno leta 2002 iz Gorenjske sekcije pri Duštvu Ajda Vrzdenec. Deluje po splošnih društvenih pravilih. Njegova predsednica je vse od ustanovitve Mihaela Zalokar.

V društvu je včlanjenih okoli 150 vrtičkarjev in kmetov, ki želijo pridelovati hrano po biodinamični metodi. Trenutno ima ena kmetija na Gorenjskem blagovno znamko Demeter, ena pa je v preusmeritvi.  Ti dve kmetiji upoštevata vse predpisane smernice in sta vključeni v ekološko in Demeter kontrolo.

Vsako leto organiziramo Začetni tečaj in Vrtnarjenje po biodinamiki, kjer se novi člani spoznajo z osnovami biodinamike. Svoje znanje dopolnjujemo na mesečnih srečanji. O posameznih aktivnostih in ostalih novicah društvo svoje člane obvešča preko elektronske pošte. Naše dogodke objavljamo tudi v novicah Skupaj za zdravje človeka in narave, reviji Svitanje, Biobrazda….

Enkrat letno organiziramo strokovni izlet, tako smo leta 2015 obiskali Koroško (društvo Ajda Koroška, medičarja, ekološko kmetijo), leta 2016 Novo Gorico in okolico, razstavo vrtnic, Škrabčevo knjižnico, grobnico Burbonov, privatni vrt azalej in rododondronov v Italiji in eko vrtnarijo Majdin gaj. za letošnji izlet naj za enkrat izdam le lokacijo: SLOVENSKA ISTRA z obiskom solin, ekološke zelenjadarske kmetiji in še nekja…kar pa naj ostane  skrivnost do objave natančnega programa, ki bo prav kmaju. Če vas zanima kaj več pokličite na tel 041-948-336.